5 avantaje ale costumelor medicale elastice

5 avantaje ale costumelor medicale elastice

Responsabilitățile pe care le are un medic sau o asistentă medicală sunt mari. Meseria le cere, în general, să fie în alertă. Așadar, pentru a fi într-o formă cât mai bună trebuie ca echipamentul lor să fie unul lejer, realizat din materiale cât mai rezistente, dar și confortabile.

Chiar dacă majoritatea costumelor medicale conțin bumbac într-un procent destul de mare, noi suntem de părere că existe alte fibre mai potrivite care sa indeplineasca aceste criterii. În articolul ce urmează îți vom da 5 motive pentru care să alegi un costum medical elastic.

Așadar, citește în continuare pentru a alege informat!

1. Îți permite să te miști în voie

După cum am spus și mai sus, costumele medicale oferite de noi sunt elastice, ceea ce înseamna că îi vor permite corpului tău să se miște în voie.

Comparativ cu bumbacul care conferă o oarecare rigiditate hainelor, materialul acestor costume (75% poliester, 20% viscoză/raion, 5% elastan) este perfect pentru persoanele care sunt mereu în mișcare și au nevoie să se simtă cât mai confortabil în hainele pe care le poartă.

În plus, te vei simți lejer sau lejeră în el și nu-ți vei face griji cu privire la aspectul acestuia, fiind un material ce se așază perfect pe corp.

2. Este ușor de întreținut

Deoarece profesia de medic sau asistent îți impune o ținută anume, adică uniforma medicală, este esențial ca aceasta să fie ușor de spălat și uscat. Întradevăr, poate ai mai multe rânduri de costume pe care le vei schimba, dar totuși numărul lor este limitat. Asta înseamnă că trebuie să ai grijă la a avea mereu uniforme medicale curate de rezervă.

Vestea buna este că uniformele medicale elastice sunt și foarte ușor de întreținut. Se usucă rapid (datorită proprietăților fibrelor din care sunt realizate), iar de multe ori se poate nici să nu fie nevoie să le calci.

În plus, culorile acestor uniforme medicale elastice nu vor deveni “șterse” după spălări și purtări repetate. Dacă acestea sunt spălate conform etichetei, culoarea nu-și va pierde din saturație, iar materialul uniformei nu se va scamoșa în timp.  

Prin urmare, costumul tău va rămâne la fel ca în prima zi, iar tu vei arăta imaculat în el, ori de câte ori te prezinți în fața pacienților sau a colegilor tăi.

3. Probabilitate mică de a se șifona

Încă un avantaj important al costumelor medicale elastice este că nu se șifonează. Nu contează de câte ori te așezi, ridici, acesta nu va face cute care să arate urât.

Dacă ai grijă la modul de depozitare, chiar și atunci își vor păstra o formă intactă și îngrijită. Așadar, tot ce trebuie să faci este să-l împachetezi corespunzător sau să-l așezi pe un umeraș, ca să eviți șifonarea cât timp nu îl porți.

4. Își păstrează forma inițială

Probabil ai pățit și tu ca anumite haine să “se strice” după mai multe spălări. Fie intră la apă, fie pare că s-au deformat și nu se mai așează cum trebuie pe tine.

Nu va fi cazul uniformelor Onai Med, indiferent că vorbim de costume medicale damă sau un costum medical bărbați.

5. Este rezistent la pete și ușor de curățat

Fibra folosită în cel mai mare procent la realizarea acestor costume este poliesterul. Unele dintre caracteristicile acesteia este că se poate curăța rapid, ușor și nu absoarbe precum bumbacul.

Așa că, în nefericitul caz în care verși ceva pe tine vei putea să acționezi rapid și să îndepărtezi lichidul înainte ca acesta să se impregneze în material.

Știm cât de important este să te simți în largul tău, în special când lucrezi sub presiune. Iar meseria de medic sau asistent este, poate, una care presupune cel mai mare efort, atât fizic cât și mental.

De aceea, venim cu variante de îmbrăcăminte care să te ajute să-i ajuți pe alții cât mai ușor. Costumele medicale elastice îi permit corpului tău să respire, te ajută să te miști în voie și nu sunt pretențioase în ceea ce privește purtarea sau întreținerea.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, iţi putem recomanda şi “O scurtă istorie a costumelor medicale” care sigur îţi va captiva atenţia.

Intră şi tu pe site-ul onai.ro pentru a-ţi alege noul tau costumul medical elastic!

SEAP / SICAP - Sistemul electronic de achizitii publice
Suntem prezenți cu produsele din portofoliul nostru pe site-ul de achiziții publice www.e-licitatie.ro (SEAP/SICAP)