De ce sa alegi uniforme medicale Onai Med?

De ce sa alegi uniforme medicale Onai Med?

In cadrul brandului nostru “piatra de temelie” in fabricarea costumelor medicale o reprezinta materialul performant.

La o trecere scurta in revista putem sa definim materialul drept un produs textil obtinut prin imbinarea mai multor tipuri de fibre, iar un material performant il definim drept imbinarea calitatilor fiecarei fibre in parte pe care acesta o contine.

Ce tip de material am ales pentru fiecare produs in parte si de ce am facut alegerea respectiva are o intreaga documentatie in spate.

Am avut in vedere si am testat cele mai utilizate fibre si proprietatile acestora din industria textila medicala atunci cand am decis ca ceea ce vrem sa oferim clientilor nostri este intr-adevar un materialul performant.

In fabricarea costumelor medicale elastice OnaiMed, folosim un amestec de 75% Poliester, 20% Viscoza si 5% Elastan. Amestecul intre mai multe tipuri de fibre vine cu o serie de avantaje.

Acolo unde un tip de fibra nu exceleaza, o alta aduce plus valoare materialului prin proprietatile pe care prima nu le poseda.

Inainte de a fi puse pe piata, uniformele medicale “au fost nevoite” sa treaca testul timpului:

  • purtari indelungate in diverse institutii medicale;
  • spalari repetate pentru a testa persistenta culorii si durabilitatea materialului;
  • uscarea direct pe umeras, fara calcare ulterioara pentru a constanta ca aceasta nu este necesara;
  • feedbackul celor din jur in ceea ce priveste aspectul

Cauta uniforme medicale potrivite tie pe onai.ro

Multe persoane se feresc de fibrele sintetice, fara a intelege poate, ca tehnologia fabricarii acestora a evoluat enorm in ultimii 50 ani, multe dintre ele avand proprietati comparabile cu ale fibrelor naturale.

Cea mai cunoscuta si utilizata fibra sintetica este poliesterul, care a revolutionat industria textilelor in urma cu aproape 100 de ani. Avantajele acestei fibre este ca se usuca rapid dupa spalare, isi pastreaza forma mult in timp, este rezistent la pete si usor de curatat, se calca usor iar saturatia culorilor persista mult in timp. Dupa ce am studiat si proprietatile altor fibre, am decis ca viscoza suplineste perfect caracteristicile pe care poliesterul nu le poseda la fel de bine.

Viscoza se afla la granita dintre fibra naturala si artificiala, mai este denumita matasea artificiala si poseda urmatoarele avantaje: este racoroasa, respirabila, moale, antistatica.

Iar picatura care a umplut paharul (in sensul bun in acest context) a fost elastanul ,pentru ca nu ne dorim o uniforma de lucru rigida, ci vrem sa avem libertate in miscare. Elastanul este o fibra care asigura elasticitate, rezistenta si nu se deformeaza in timp.

Dacă am reuşit să îţi stârnim interesul şi vrei să te documentezi mai mult despre materialul costumelor medicale precum şi despre alte aspecte ale uniformelor medicale OnaiMed te aşteptăm pe blog-ul nostru.

Tu stii sa te masori corect? Citeste in continuare articolul nostru dedicat acestui lucru.

SEAP / SICAP - Sistemul electronic de achizitii publice
Suntem prezenți cu produsele din portofoliul nostru pe site-ul de achiziții publice www.e-licitatie.ro (SEAP/SICAP)