Un costum medical este„ținuta” obligatorie pentru cadrele medicale. Prin urmare, este foarte important ca el sa fie conceput în funcție de nevoile și de mediul de lucru în care aceștia își petrec aproape întreaga zi.
Cu toate acestea, există uniforme medicale care nu respectă nevoile unui cadru medical și, prin urmare, pot fi destul de incomode. Acum, desigur, niciun model nu se va potrivi 100% unei persoane, deoarece nu vorbim de unul făcut la comanda. Dar e bine ca acea uniforma pe care o alegi sa bifeze cat mai multe din aspectele pe care le consideri importante.
Deoarece am primit deseori feedback legat de costumele medicale Onai Med și de ce sunt atât de apreciate, ne-am gândit să-ți prezentăm câteva aspecte pe care clienții noștri le consideră importante la un costum medical de calitate. Așadar, iată mai jos o listă cu 4 criterii pe care să le iei în considerare când îți alegi uniforma medicala.
Materialele din care e confectionat
Majoritatea costumelor medicale de pe piață conțin, într-un procent mare, bumbac. Este adevărat că această fibră naturală are diverse avantaje și este folosită la crearea multor obiecte vestimentare, în special datorită proprietăților benefice pielii.
Totuși, în ceea ce privește costumele medicale, există alte materiale care se pretează pentru fabricarea acestora, care se vor “comporta” mai bine, te vor ajuta să te miști în voie și să arăți impecabil pe tot parcursul zilei.
Aici ne referim la poliester, viscoză/raion și elastan. Acestea sunt fibrele pe care le folosim în crearea costumelor medicale elastice OnaiMed. De ce sunt perfecte pentru realizarea lor?
- Te ajută să te miști în voie;
- Sunt ușor de curățat și durabile;
- Nu se șifonează;
- Își păstrează culoarea chiar și după după spălări repetate;
Culoarea
S-ar putea ca în primă fază să nu acorzi o atenție specială acestui aspect, mai ales dacă ești la început de drum în cariera de cadru medical. Totuși, există o explicație dată de specialiști legat de culorile uniformelor medicale și ce rol au acestea în mediul de lucru.
Culorile vii ajută la relaxarea pacienților și sunt mai potrivite pentru unele specialități, cum ar fi pediatrie. Poate însă pentru medicina veterinara costumele medicale în culori închise sunt mai potrivite.
În unele centre medicale culorile costumelor medicale sunt importante, pentru că ajută la deosebirea cadrelor medicale. Sunt multe secții unde există codurile de culoare: medicul poartă costum medical alb, asistenta medicala trebuie să fie îmbrăcată în costum medical albastru, iar infirmiera în costum medical verde.
La Onai Med îți punem la dispoziție o gamă largă de costume medicale elastice din care poți alege, în diverse culori - roz pudrat, verde, albastru, alb, grena, negru, jeans, albastru cristal, roz persian, verde închis, lila, bej, rosu.
Croiul
Chiar dacă te vei gândi prima dată la materialul din care e confecționat costumul medical, croiul acestuia are și el o importanță deosebită. Ce vrem să spunem este că dacă vrei să te simți confortabil și să arăți impecabil, croiul și materialul costumului trebuie să fie deopotrivă, de calitate.
Croiul unui costum medical elastic poate varia. Desigur, îl vei alege în funcție de stilul care te reprezintă și ți se potrivește ție cel mai bine. La noi găsești uniforme medicale cambrate, uniforme cu un croi drept sau lejer.
Stilul
Anumite costume medicale sunt concepute în funcție de diferitele stiluri de îmbrăcăminte. De exemplu, cel sport, elegant sau clasic.
Dacă ești genul care preferă îmbrăcămintea lejeră și alegi o pereche de adidași în detrimentul unor pantofi, un costum elastic sport s-ar putea să fie mai pe placul tău.
În schimb, dacă îți place, ca femeie, să te îmbraci cât mai feminin, poți alege o uniformă medicală ce are astfel de detalii, cum ar fi uniforma medicală elegantă sau uniforma medicală tulip, din gama costumelor medicale Onai Med.
Atunci când vrei să dai randament 100% în profesia de cadru medical, e important să acorzi atenție tuturor aspectelor, inclusiv vestimentației. Asta pentru că un costum medical este îmbrăcămintea în care-ți petreci întreaga zi de muncă.
Prin urmare, ea trebuie să fie cât mai lejeră și cât mai adaptată nevoilor tale. Câteva aspecte după care te poți ghida ca să-ți găsești costumul medical perfect pentru tine sunt: materialul din care e confecționat, croiul, culoarea și stilul acestuia.