o scurta istorie a costumelor medicale

O scurta istorie a costumelor medicale

Astazi costumele medicale sunt purtate in intreaga lumea de catre medici, asistente si personalul sanitar auxiliar, fie ca vorbim de medicina umana, medicina veterinara sau medicina dentara. De-a lungul timpului, utilitatea acestora s-a extins insa si catre alte domenii, unde astazi le remarcam din ce in ce mai frecvent: centre de recuperare, saloane de spa, saloane de infrumusetare, etc.

Costumul medical asa cum il stim noi astazi si-a facut aparitia in a doua jumatatea a secolului XX si a fost conceput initial pentru chirurgi.
Pana atunci chirurgii operau imbracati in propriile haine acoperite de un singur sort. Ulterior au aparut primele costume medicale, care erau albe, tocmai pentru a transmite pacientilor ca se afla intr-un mediu curat si sigur.
Insa albul stralucitor din salile de operatie in combinatie cu album costumelor medicale accentuau oboseala ochilor celor care operau, asa ca, in anii ‘60 au aparut primele costume medicale…verzi ( sau “surgical green” asa cum le numesc vorbitorii de limba engleza). Aceste costume medicale verzi au fost primele care s-au numit “scruburi” (scrubs-eng.) pentru ca erau purtate intr-un mediu steril/curatat (scrubbed environment-eng.)
In anii ‘70 costumele medicale au evoluat pana la varianta care ne este cunoscuta astazi: o uniforma medicala din doua piese, intr-o gama variata de culori si modele diverse care sa multumeasca preferintele tuturor.

OnaiMed vine cu o paleta de 13 culori si 6 modele de costume medicale, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Mai mult, oricare dintre acestea poate fi personalizat prin broderie cu numele si functia ta si/sau o mini-broderie.

În contextul acestui articol despre “O scurtă istorie a costumelor medicale”, este important să menționez contribuția remarcabilă pe care costumele medicale cambrate o aduc în prezent. Acest articol a abordat evoluția costumelor medicale de-a lungul timpului, de la primele uniforme rudimentare până la modelele moderne și tehnologice. În acest sens, costumele medicale cambrate se evidențiază ca o inovație semnificativă în domeniul vestimentației medicale. Ele combină aspectul estetic cu funcționalitatea, oferind profesioniștilor din domeniul sănătății un echipament de calitate și în același timp confortabil. Pentru aprofundarea subiectului costumelor medicale cambrate și pentru a explora mai multe detalii despre istoria și evoluția acestora, vă invit să citiți articolul complet aici [Inserați link către articolul “Costume medicale cambrate: O inovație esențială pentru profesioniștii din domeniul sănătății”. Acolo veți găsi informații interesante și utile despre importanța costumelor medicale cambrate în contextul istoric și actual al îmbrăcămintei medicale.

Care sunt culorile tale preferate pentru costumul medical?

SEAP / SICAP - Sistemul electronic de achizitii publice
Suntem prezenți cu produsele din portofoliul nostru pe site-ul de achiziții publice www.e-licitatie.ro (SEAP/SICAP)